Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΙΟΝΙΑ 5-6-7/1/2015

Παρελθόν αποτελεί ήδη απο τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 8/1/2015  για τη Δυτική Αττική ο χιονιάς που επηρέασε το διαμέρισμα του νομού κατα κύματα αρχής γενομένης απο τη Δευτέρα 5/1/2015.
Σε σχέση με το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε τη Δυτική Αττική κατα τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς είναι κατώτερο σε ποσότητες χιονιού και έντασης των φαινομένων.Ωστόσο,να επισημάνουμε πως τα χαρακτηριστικά των 2 χιονιάδων ήταν εντελώς διαφορετικά και με ιδιαίτερη έμφαση στη Δυτική Αττική την Πρωτοχρονιά σε σχέση με τα Θεοφάνεια.


ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΕ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ 5/1/2015---->Απο τις προ-μεσημβρινές ώρες ο καιρός ήταν βαρύς και κλειστός σε όλο το Β και ΒΔ ορίζοντα και σταδιακά και στα υπόλοιπα τμήματα.Ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχοπτώσεις σε παραθαλάσσιες περιοχές και χιονόνερο απο το βόρειο Θριάσιο πεδίο.Χιονοπτώσεις κατα διαστήματα πυκνές σε περιοχές άνω των 200μ.Χιονοστρώσεις απο τα 300μ και πάνω.Όσο πηγαίναμε προς τις απογευματινές ώρες και με την θερμοκρασία σε πτώση οι βροχές μετατράπηκαν σε χιονόνερο έως και τις παράκτιες περιοχές ενώ εξάρσεις χιονοπτώσεων έκαναν την εμφάνιση τους όλο και πιο χαμηλά.
Στην συνέχεια και περίπου για ένα 2ωρο είχαμε παύση φαινομένων, ενώ αργά το βράδυ ο καιρός παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση με σημαντικές χιονοπτώσεις σε όλες τις περιοχές του Θριασίου πεδίου με χιονοστρώσεις σε ευαίσθητες επιφάνειες ενώ στα Άνω Λιόσια,τη Μάνδρα,τη Μαγούλα και άλλες βορειότερες περιοχές είχαμε χιονοστρώσεις και σε δυσκολότερες επιφάνειες.πχ.οδόστρωμα.
Η κατάσταση αυτή διατηρήθηκε μέχρι και τα μεσάνυχτα όπου στην συνέχεια ο καιρός παρουσίασε βελτίωση με μεγάλα ανοίγματα στο καιρό και σημαντική ενίσχυση του ΒΔ άνεμου.
Λιγότερα ήταν τα φαινόμενα ΤΙΣ ΒΡΑΔΥΝΈΣ ΏΡΕΣ στα πολύ ΒΔ τμήματα του διαμερίσματος.

Χαρακτηριστικό της χιονόπτωσης--->Πυκνή χιονόπτωση με μεγάλου μεγέθους νιφάδες.


ΤΡΙΤΗ 6/1/2015---> Η μέρα ξεκίνησε με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλο το διαμέρισμα του νομού.Οι θερμοκρασίες επιτρέπουν μόνο εκδηλώσεις χιονοπτώσεων σε όλα τα τμήματα.
Αργά το βράδυ σημειώνεται σημαντική υποτροπή του καιρού με χιονοπτώσεις πρόσκαιρου χαραχτήρα στο Θριάσιο πεδίο αλλα και τα Άνω Λιόσια.Περισσότερα τα φαινόμενα στο Ανατολικό Θριάσιο και τα Άνω Λιόσια ενώ αναφέρονται χιονοστρώσεις σε ευαίσθητες επιφάνειες και όχι μόνο κυρίως σε Μαγούλα,Ασπρόπυργο και Άνω Λιόσια.
Βελτίωση του καιρού κατα τη διάρκεια της νύχτας σε όλο το διαμέρισμα.
Θυελλώδεις ΒΔ άνεμοι.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/1/2015---->Η μέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις κυρίως στις βορειότερες και βδ περιοχές.
Μέχρι το βράδυ καμία σημαντική υποτροπή του καιρού,παρα μόνο στα Άνω Λιόσια που χιόνιζε ασθενώς και πολύ πρόσκαιρα με μέτρια ένταση.
Λίγες νιφάδες στο Θριάσιο πεδίο κυρίως σε Ασπρόπυργο,Μάνδρα,Μαγούλα λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Συννεφιά μέσα στην νύχτα και το πρωί της Πέμπτης.Στην συνέχεια σημαντική βελτίωση και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.
Η μέρα με τα λιγότερα φαινόμενα στη Δυτική Αττική.

Συμπερασματικά,τα περισσότερα φαινόμενα στη Δυτική Αττική σημειώθηκαν κατα τη διάρκεια της Δευτέρας όπου ο υετός και το ανεμολογικό πεδίο ευνόησαν το διαμέρισμα του νομού.
Παρόλαυτα δεν έλειψαν οι ''εκπλήξεις'' κατα τη διάρκεια κυρίως της Τρίτης.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΚΝΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/1/2015


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΙΒΑΝ ΜΑΝΩΛΑΣ

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΙΒΑΝ ΜΑΝΩΛΑΣ

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣ ΒΔ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΝΤΑΜΙΛΗΣ

ΘΕΣΗ ΞΗΡΟΡΕΜΑ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΝΤΑΜΙΛΗΣ

ΜΑΝΔΡΑ ΠΡΟΣ ΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

ΜΑΝΔΡΑ

ΜΑΝΔΡΑ

ΜΑΝΔΡΑ


ΒΙΛΙΑ 


ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ---->21:45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...