ΣΤΑ ΥΨΗ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ 44 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας....
Κύμα καύσωνα αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες 3-4 ημέρες στην περιοχή μας με το θερμόμετρο να αγγίζει σε αρκετές περιπτώσεις τους 42 και τοπικά στις ευαίσθητες στη ζέστη περιοχές και τους 43-44 βαθμούς κελσίου. 
Ας δούμε αναλυτικά στους χάρτες πρόγνωσης θερμοκρασιών που αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες.


Η Πέμπτη 29/6 θα είναι μια μέρα πρόβας θα λέγαμε στις υψηλές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών.Θα δούμε το θερμόμετρο το μεσημέρι θα ανεβαίνει στους 37-38 στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Τοπικά και 39 θα πρέπει να δούμε σε περιοχές του Θριασίου πεδίου.Στη παράκτια ζώνη του Ανατολικού Κορινθιακού (Πόρτο Γερμενό-Ψάθα)το θερμόμετρο θα κυμαίνεται στους 37 βαθμούς κελσίου. Στα Βίλια και τις Ερυθρές θα δείξει το θερμόμετρο 35-36 βαθμούς.


Η Παρασκευή 30/6 θα είναι η πρώτη δύσκολη ημέρα του κύματος καύσωνα για την περιοχή μας. Το θερμόμετρο αναμένεται να σκαρφαλώσει σε πολλές περιοχές του διαμερίσματος στους 40 με 42 βαθμούς κελσίου. Τοπικά, σε κλασσικές στη ζέστη περιοχές,το θερμόμετρο δεν αποκλείεται να δείξει και τιμές 43 και 44 βαθμών κελσίου.Συνήθως, οι τοπικές μετεωρολογικές συνθήκες, (πχ άνεμος) μιας περιοχής μπορούν να διαφοροποιήσουν αρκετά την κατάσταση σε σχέση με το προβλεπόμενο. Στις ''καυτές'' περιοχές θα είναι: Η Μάνδρα,η Ελευσίνα, η Μαγούλα,ο Ασπρόπυργος,τα Μέγαρα,η Κινέτα,η Νέα Πέραμος.Και πάλι λίγο καλύτερα στο Πόρτο Γερμενό και την Ψάθα με το θερμόμετρο στους 38 βαθμούς. 38αρια θα δούμε και στα ημιορεινά. Και τα δυτικά-βδ προάστια θα φλερτάρουν με 40-41 τοπικά και 42 βαθμούς κελσίου.40 τοπικά και 41 στην Σαλαμίνα.

Το Σάββατο 1/7 αναμένεται να είναι η δεύτερη δύσκολη ημέρα του κύματος καύσωνα. Το θερμόμετρο για ένα ακόμα μεσημέρι θα σκαρφαλώσει στους 41-42 βαθμούς κελσίου τοπικά και 43 σε Ελευσίνα,Μάνδρα,Μαγούλα,Ασπρόπυργο. 39-40 σε Πόρτο Γερμενό-Ψάθα και 37-38 σε Βίλια και Ερυθρές. 40-41 θα δείξει το θερμόμετρο στα δυτικά προάστια.

Την Κυριακή 2/7 το κύμα καύσωνα συνεχίζεται με τις θερμοκρασίες στους 41-43 βαθμούς κελσίου στο Θριάσιο πεδίο και τα Μέγαρα. 41 στα Δυτικά προάστια 39 στο Πόρτο Γερμενό και τη Ψάθα 36-37 στα Βίλια και τις Ερυθρές.


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

► KAYΣΩNAΣ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ
 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
 • Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 • Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
 • Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
 • Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
 • Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
 • Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
 • Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.
 • Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Aν έχετε νεογνά βρέφη
 • Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
 • Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
 • Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών όπως χαμομήλι, νερό κλπ.
 • Ειδικά για τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.
Aν έχετε ηλικιωμένους
 • Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
 • Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
 • Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.

Αποφύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα στην ύπαιθρο εξ αίτιας μεγάλης πιθανότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Για οτιδήποτε καλέστε άμεσα 199.

Νεότερες πληροφορίες και καθημερινές αναφορές μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα μας στο facebook: 
O καιρός της Δυτικής Αττικής.

1)Οι οδηγίες προστασίας παρέχονται στη σελίδα: http://civilprotection.gr

2) Οι χάρτες πρόγνωσης θερμοκρασιών απο στη σελίδα: Simeteo.grΚαύσωνας είναι.Θα...περάσει! 


ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ---->28/6/2017--->ΩΡΑ: 16:00

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΤΡΙΤΗΣ 10/7/2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΙΟΝΙΑ 9-11/2/2015-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 6/12/2018