Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 18/09 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/9

Μεσογειακός Κυκλώνας <<Ιανός>>.
Σε προγνωστικό πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί τόσο σε επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες μετεωρολόγους ο <<Ιανός>> (το όνομα σύμφωνα με την ονοματοδοσία του ΕΑΑ). 


Βλέπετε στη φωτογραφία κάτω-κάτω τον <<Ιανό>> που έχει οργανωθεί αρκετά καλά και ήδη επηρεάζει περιοχές του Ιονίου Πελάγους. Τα πράματα εκεί θα είναι πραγματικά άσχημα και αν έχετε συγγενείς και φίλους καλό θα είναι να τους ενημερώσετε να μείνουν ασφαλείς και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις από τις επόμενες ώρες αλλά και αύριο. 

Στη δεύτερη φωτογραφία βλέπετε την τροχιά με την κόκκινη γραμμή σύμφωνα με τα νέα δεδομένα με βάση ένα φιλτράρισμα δεδομένων από το σύνολο των προγνωστικών συστημάτων τόσο της Ευρώπης όσο και της Αμερικής.
Στη περιοχή μας (Αττική) ο <<Ιανός>> δεν θα έρθει ως Μεσογειακός Κυκλώνας. Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί. Αλλά ως υποβαθμισμένη ισχυρή κακοκαιρία. Αυτού του είδους τα μετεωρολογικά συστήματα δυναμώνουν όσο βρίσκουν θάλασσα, εξού και η τροχιά που είναι πάνω από θαλάσσιες περιοχές.

Αυτό που θα πρέπει να τονίσω είναι ότι τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή. Γιαυτό και θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί οποία και αν είναι η τελική τροχιά του ισχυρού αυτού χαμηλού.Ακούμε πάντα τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Θα προσπαθήσω να σας κρατάω ενήμερους σε πραγματικό χρόνο μέσα από τις κάμερες και τους μετεωρολογικους σταθμούς στην περιοχη μας. Όχι πανικός!


Πιο αναλυτικά για την Παρασκευή 18/09/2020




ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις κατα διαστήματα πυκνές με τοπικές βροχές απο τις πρωινές ώρες. Απο το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων. Βροχερό θα διατηρηθεί το σκηνικό επίσης απο το βράδυ έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα.

ΑΝΕΜΟΙ

Απο ανατολικές - νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ.


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

 Σε πτώση θα φτάσει το μεσημέρι:
Τους 25-27 βαθμούς κελσίου στο Θριάσιο πεδίο και τα Μέγαρα.
Τους 24-25 στις υπόλοιπες περιοχές.
Τούς 22-24 στα Βίλια, την Οινόη και τις Ερυθρές. 


ΤΟΠΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 19/09/2020 


Ο Μεσογειακός Κυκλώνας <<Ιανός>> στο Ιόνιο Πέλαγος.

Υποψηφια τροχιά <<Ιανού>>



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΔΙΟΛΕΤΗΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 17/09/2020 ΩΡΑ---> 14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...