Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ-ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 19/05 στον Σχίνο Κορινθίας. Γρήγορα, με την παράλληλη ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε έως το πρωί της Πέμπτης 20/5 στα Γεράνεια Όρη,κομμάτι του Αλεποχωρίου ενώ απο το μεσημέρι και μετά έχει πλησιάσει απειλητικά οικισμούς στο κάμπο των Μεγάρων. Η οικολογική καταστροφή ενός παρθένου δάσους στις βόρειες πλαγιές των Γερανείων είναι τεράστια.

Τις επόμενες ώρες οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις στα 5-6 και τοπικά και 7 μποφόρ ενώ οι ριπές των ανέμων αγγίζουν τοπικά και τα 8 μποφόρ κατα διαστήματα.Επιπλέον, στα μέτωπα της πυρκαγιάς οι άνεμοι μπορούν και αλλάζουν διευθύνσεις και ενισχύονται σημαντικά.

Εξασθένηση και παράλληλη στροφή σε πιο βόρειους αναμένεται προς το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι εντάσεις που αναμένονται είναι γύρω στα 4-5 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση απο το απόγευμα στα 3 μποφόρ. Ελπίζουμε λοιπόν και στην κατάσβεση τηςαφού πλέον θα έχουμε σύμμαχο τον καιρό.

 

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση!

Αν είστε κοντά στα μέτωπα της πυρκαγιάς,μείνετε ασφαλείς!




ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΔΙΟΛΕΤΗΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 20/05/2021 ΩΡΑ: 20.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...