Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 18-19/10/2014

Πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 8-10 βαθμών η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή κατα τη διάρκεια της Κυριακής και η ενίσχυση των Βόρειων ανέμων θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά στον καιρό του σαββατοκύριακου.
Οι βροχές πάντως αγνοούνται καθώς δεν αναμένεται να έχουμε κάποιο αξιόλογο φαινόμενο.
Η ψύχρα τη Κυριακή θα είναι αισθητή σε πολλές περιοχές παρα τα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ το βράδυ στα ορεινότερα τμήματα η θερμοκρασία θα πέσει και κοντά στους 10 βαθμούς συνοδεία βοριάδων.


ΑΝΕΜΟΙ (ΠΕΡΙΟΧΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ WRF)
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/10/2014

Εξασθένηση των ΒΔ ανέμων και στροφή αυτών σε πιο Βόρειους με εντάσεις στα 4-5 μποφόρ στα πεδινά-παράκτια τμήματα,των κάμπο των Μεγάρων και το Θριάσιο πεδίο.Στα 5-6 μποφόρ η ένταση τους στην ορεινή ζώνη Κιθαιρώνα-Πάστρας και στις γύρω περιοχές.(Ο χάρτης ισχύει για τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες)
  

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/10/2014
Στροφή των ανέμων σε ΒΑ οι οποίοι θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση κυρίως στην ορεινή ζώνη του διαμερίσματος του νομού στα 6-7 μποφόρ.Όσο προχωράμε στα πεδινά-παράκτια τμήματα οι άνεμοι δεν θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 4-5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. (Σημείωση: Οι ΒΑ άνεμοι συνήθως στο δυτικό Θριάσιο πεδίο και τον κάμπο των Μεγάρων δεν έχουν ιιδιαίτερες εντάσεις). Ο χάρτης ισχύει για τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ (ΠΕΡΙΟΧΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ WRF)
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/10/2014

Κατα τη διάρκεια του Σαββάτου οι μέγιστες τιμές αν και θα σημειώσουν μικρή πτώση δεν θα πρέπει να ξεπεράσουν τους 25-26 βαθμούς στις πεδινές περιοχές,ιδιαίτερα το 26αρι ισχύει για την περιοχή του Θριασιόυ πεδίου και τον κάμπο των Μεγάρων (με το πιο κόκκινο χρώμα).Στα ορεινότερα τμήματα,θα πρέπει να αναμένουμε θερμοκρασίες στους 22-23 βαθμούς κελσίου.Απο το βράδυ θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας οπότε και η ψύχρα θα είναι αισθητή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/10/2014 

Το  μεσημέρι της Κυριακής θα είναι ψυχρό συνοδεία ισχυρών βόρειων ανέμων.Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση οπότε και δεν θα ξεπεράσουμε τους 20-21 βαθμούς στα πεδινά-παράκτια τμήματα του διαμερίσματος μας.Στην ορεινή ζώνη γύρω απο τον Κιθαιρώνα ο υδράργυρος το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 16-17 βαθμούς κελσίου ενω στις υπόλοιπες περιοχές θα βρεθεί κοντά στους 19 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ

Το βράδυ της Κυριακής πλέον η θερμοκρασία θα έχει σημειώσει αισθητή πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες βραδινές θερμοκρασιακές τιμές. Όπως βλέπετε χαρακτηριστικά αρκετή ψύχρα θα πρέπει να αναμένουμε σε περιοχές πιο κοντά σε ορεινές ζώνες και μακριά απο παράκτιες περιοχές. Στους 16-17 βαθμούς στα παράκτια τμήματα και το Θριάσιο πεδίο.17-18 βαθμούς στον κάμπο των Μεγάρων.Όσοι βρίσκεται σε περιοχές γύρω απο τον Κιθαιρώνα,τα Βίλια τις Ερυθρές θα πρέπει να αναμένετε θερμοκρασίες κοντά στους 10-11 βαθμούς κελσίου. (Ο χάρτης ισχύει για τις πρώτες νυχτερινές ώρες με την αλλαγή της ημέρας.Στα πεδινά παράκτια θα πέσει κατα 1-2 βαθμούς ακόμα προς το ξημέρωμα).


Για αναφορές απο την περιοχή μας μπορείτε να ενημερώνεστε και στην σελίδα μας στο facebook πληκτρολογώντας στην αναζήτηση <<Ο καιρός της Δυτικής Αττικής>>. 


ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ---->18:30


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΤΡΙΤΗΣ 10/7/2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΙΟΝΙΑ 9-11/2/2015-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 6/12/2018