11/12/2014 ΩΡΑ--> 21:30-ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η αναμενόμενη επιδείνωση του καιρού στο διαμέρισμα μας όπου εκδηλώνονται απο τις πρώτες απογευματινές ώρες βροχές μέτριας και κατα τόπους ισχυρής έντασης, ιδιαίτερα (οπως είχε τονιστεί) σε περιοχές ανατολικότερα του Θριασίου πεδίου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι γύρω στις 5 το απόγευμα αναφέρθηκε η εμφάνιση shelf-cloud,το οποίο διέσχισε τμήμα του δυτικού λεκανοπεδίου και κατ'έπέκταση της Δυτικής Αττικής δίνοντας τοπικά ραγδαία βροχόπτωση αλλα και χαλαζόπτωση.Θα πρέπει φυσικά να αναφερθεί ότι περιοχές στα νδ τμήματα (Πειραιάς-Νίκαια) ήδη αγγίζουν τα 60 χιλιοστά βροχής.
Τέλος,πυκνές ομίχλες σημειώθηκαν στην ημιορεινή,ορεινή ζώνη της βδ Αττικής.

Ας διαβάσουμε την περιγραφή του καιρόφιλου και κάτοικου των Άνω Λιοσίων (Ι.Μ.Σ Άνω Λιοσίων) ,Παύλο Καναβά, όπου βρέθηκε στο επίκεντρο της ραγδαιότητας του Self-cloud.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...!!
<<16:00 ζητάω να φύγω νωρίτερα 2 ώρες από το μαγαζί και πράγματι φεύγω για το σπίτι... Πολύ μαυρίλα σε όλη τη διαδρομή από Καβάλας μετά την Λαμίας μέχρι Μεταμόρφωση στα διόδια για Αττική Οδό... Εκεί γίνεται και η στροφή μου προς Δ-ΝΔ φεύγοντας από τα διόδια και.....ΤΟ ΒΛΕΠΩ μπροστά μου.....Ένα τεράστιο, επιβλητικό shelf cloud.. Κάλυπτε σχεδόν όλο το Δυτικό ορίζοντα..Σκέφτομαι γρήγορα να προλάβω να φτάσω σπίτι.. Πλακώνομαι με τη μηχανή, παιρνάω έξοδο 7 (Μενίδι), μπαίνω μετά στο τούνελ πριν την έξοδο 6 (Άνω Λιόσια/Φυλής)..Στεγνός μέχρι τότε από το μαγαζί που έφυγα, φορούσα βέβαια αδιάβροχο.. Μπαίνοντας στο τούνελ βλέπω στη άλλη του μεριά μια κατάλευκη κουρτίνα και χωρίς ορατότητα...Πίστεψα ότι είναι πολύ νερό.. Όταν όμως βγήκα τα χρειάστηκα... ΧΑΛΑΖΙ στο μέγεθος κουφέτου ίσως και λίγο πιο μεγάλο έπεφτε με μεγάλη ραγδαιότητα... Προσπάθησα να συνεχίσω για να φτάσω σπίτι....ΑΔΥΝΑΤΟΝ...!!! Ο πόνος από το χαλάζι στα πόδια με ανάγκασε να σταματήσω κάτω από την επόμενη γέφυρα μέχρι που σταμάτησε το χαλάζι...Τότε πλέον ξεκίνησα ξανά για το σπίτι με συνοδεία ισχυρής βροχής...Βγαίνοντας από την έξοδο 5 και μέχρι το σπίτι ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΛΕΥΚΑ από το χαλάζι αριστερά δεξιά στους δρόμους και τα χωράφια, ενώ κάποια κομμάτια δρόμων κατεβάζανε ποτάμι το νερό...!!! Πρώτον είμαι τυχερός που το έζησα τόσο άμεσα για πρώτη φορά στη ζωή μου... Δεύτερον, λυπάμαι που δεν ήταν δυνατόν να βγάλω το τηλέφωνο και να τραβήξω μερικές φώτο για να δείτε κι εσείς...Όμως ο καλός πάντα φίλος Γιώργος
( Giwrgos George ) το αποθανάτισε από το Μενίδι και τον ευχαριστώ για τη φώτο..Άσχετα αν αυτή η φώτο, από τόσο μακρυά, δεν αποδίδει αυτό που είδα μπροστά μου...!!!>>
 Περιγραφή:Παύλος Καναβάς.ΥΨΗ ΥΕΤΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 11/12/2014 - 
ΩΡΑ: 21:30 


ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΝΟΑ)---->37.4mm

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (Ι.Μ.Σ)---->31.6mm

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ---->25.6mm

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΙΛΙΩΝ---->20.1mm

ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ---->15,3mm

ΣΤΕΝΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ---->11.7mm

ΜΑΝΔΡΑ---->8.3mm

ΒΙΛΙΑ---->12.8mm
 

 Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 
ΤΟ SHELF-CLOUD ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ. ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΡΕΤΣΙΚΟΣ

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΌΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΘΕΑ ΠΡΟΣ ΤΑ Δ-ΝΔ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ. ΦΩΤΟ:ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΝΤΑΜΙΛΗΣ
ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ. ΦΩΤΟ: ΙΒΑΝ ΜΑΝΩΛΑΣ

ΠΥΚΝΗ ΟΜΙΧΛΗ ΣΤΙΣ ΕΡΥΘΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ WEBCAM ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΒΡΟΧΟΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ WEBCAM ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ 
Διατήρηση του βροχερού καιρό με δυνατές εξάρσεις και τις επόμενες ώρες. Προσοχή απο τα Άνω Λιόσια και ανατολικότερα αλλα και στα ΝΔ τμήματα.Ανατολικότερη επέκταση των φαινομένων μέσα στην νύχτα.


ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ---->21:30

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΙΟΝΙΑ 9-11/2/2015-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΤΡΙΤΗΣ 10/7/2018

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 6/12/2018