Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ Μ.ΠΕΜΠΤΗ 9/4/2015

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι...
Μεγάλη εβδομάδα πλέον και ο καιρός αναμένεται να μας δείξει διαφορετικά πρόσωπα μέρα με την μέρα.Ξεκινήσαμε με άστατο καιρό και θερμοκρασίες κοντά στους 19-20oC αλλα απο αύριο αργά το βράδυ και τουλάχιστον έως και τη Μ.Πέμπτη αναμένεται ένα πιο χειμερινό σκηνικό που φαίνεται να κορυφώνεται κυρίως κατα τη διάρκεια της Μ.Τετάρτης και της Μ.Πέμπτης.Το καιρικό μενού,θα περιλαμβάνει ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές στα πεδινά τμήματα και χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους που ίσως κατηφορίσουν λίγο παρακάτω (800μ),στον Κιθαιρώνα ίσως και 100μ πιο κάτω.
Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά:


Μ.ΤΡΙΤΗ 7/4/2015


ΚΑΙΡΟΣ

Με τοπικές συννεφιές και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένεται να ξεκινήσει η ημέρα στη Δυτική Αττική.Προς το απόγευμα οι νεφώσεις θα έχουν την τάση να πυκνώσουν ενώ θα σημειωθούν βροχές απο αργά το βράδυ.Επιπλέον,αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά αρχικά περίπου πάνω απο τα 1.000-1.100μ, (Πάρνηθα-Κιθαιρώνας-Πάστρα-Πατέρας) με τάση τα υψόμετρα να κατεβαίνουν όσο βαδίζουμε προς τα ξημερώματα της Μ.Τετάρτης περίπου στα 900μ.


ΑΝΕΜΟΙ

Θα πνέουν απο Δ-ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και κατα τόπους ισχυροί 5-6 μποφόρ και στη ΒΔ Αττική τοπικά πολύ ισχυροί 7 μποφόρ.Από αργά το απόγευμα αναμένεται να παρουσιάσουν εξασθένηση και να στραφούν σε πιο βόρειους.


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Θα παρουσιάσει πτώση σε σχέση με τη Μ.Δευτέρα.Έτσι,αναμένεται να αγγίξει το μεσημέρι τους τους 14-15 βαθμούς κελσίου στη πεδινή Δυτική Αττική,τον κάμπο των Μεγάρων και το Θριάσιο πεδίο.
Στα ημιορεινά τμήματα (Βιλια-Ερυθρές-Οινόη) δεν θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους 9-11 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.
Αρκετή ψύχρα στα πεδινά το βράδυ έως και κρύο στα ορεινά.



Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

Θα θυμίσει λίγο απο χειμώνα έστω και όψιμα.Κλειστός,συμπαγής καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και ιδιαίτερα όσο βαδίζουμε προς τα ορεινά τμήματα του διαμερίσματος του νομού.Θα σημειωθούν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενω οι βροχές θα μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις απο τα 800-900μ υψόμετρο και πάνω στον Κιθαιρώνα και την Πάστρα και απο τα 1000 στο όρος Πατέρας.
Το μοτίβο αυτό θα διατηρηθεί έως και αργά την νύχτα ενώ κατα τη διάρκεια των εξάρσεων τα υψόμετρα χιονιού προς τα ξημερώματα της Μ.Πέμπτης στους πρόποδες του Κιθαιρώνα θα φτάσουν και τα 700μ περίπου, πρόσκαιρα.Δεν αποκλείεται ο Άγιος Νεκτάριος να δεί ασθενή χιονόπτωση στα ψηλότερα σημεία του οικισμού.


ΑΝΕΜΟΙ

Θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί (4-6 μποφόρ) με τάση μικρής ενίσχυσης την νύχτα.


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Σε νέα μικρή πτώση δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 11-12 βαθμούς κελσίου,τοπικά στο κάμπο των Μεγάρων ίσως και 13 βαθμούς κελσίου.Στα ημιορεινά τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 7-8 βαθμούς κελσίου.Το βράδυ όμως θα κάνει κρύο ακομά και στα πεδινά με τον υδράργυρο τα ξημερώματα της Μ.Πέμπτης να πέφτει κοντά στους 6-8 βαθμούς στα πεδινά και στους 2-4 βαθμούς στα ορεινότερα τμήματα.



M.ΠΕΜΠΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

Νωρίς το πρωί έως τουλάχιστον και τις μεσημεριανές ώρες νεφώσεις με ασθενείς βροχές,περισσότερες όσο βαδίζουμε σε ημιορεινούς και ορεινούς όγκους.Χιονοπτώσεις ασθενείς έως μέτριας έντασης απο τα 900μ.Προς το βράδυ αναμένεται σταδιακή ύφεση των φαινομένων και βελτίωση του καιρού.


ΑΝΕΜΟΙ

Θα πνέουν απο Β διευθύνσεις ισχυροί 5-6 μποφόρ και κατα τόπους πολυ ισχυροί 7 μποφόρ (ιδιαίτερα στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα).

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.Το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 12-13 βαθμούς κελσίου και στα ορεινά τους 8-9 βαθμούς κελσίου.Η ψύχρα θα είναι πολυ αισθητή λόγω και των ενισχυμένων βοριάδων.



Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ!

Με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία αναμένεται να περάσουμε σε ηπιότερες καιρικές συνθήκες κυρίως απο το Μ.Σάββατο ενώ η Κυριακή του Πάσχα θα είναι ιδανική για το ψήσιμο του οβελία με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλα και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας!!!

Αναλυτικό δελτίο για τη Δυτική Αττική το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης με τα φρέσκα προγνωστικά στοιχεία έως και τη Δευτέρα του Πάσχα!



ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ!


ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ---->15:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...