Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ-ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι του ιστολογίου μας.
Τίτλοι τέλους μπαίνουν σήμερα Κυριακή 20/9/2015 για την καλοκαιρινή σεζόν, ενώ αύριο αναμένεται ''πρόβα'' φθινόπωρου με ραγδαία μεταβολή του καιρού.Τα χαρακτηριστικά της μεταβολής, θα είναι οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες,η πλούσια και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα άλλα και οι χαλαζοπτώσεις σε τοπικό επίπεδο.
Επιπλέον,θα πρέπει να γνωρίζετε οτι κατα τη διάρκεια των καταιγίδων οι άνεμοι μπορούν και ενισχύονται πρόσκαιρα με τις ριπές να είναι βίαιες σε αρκετές περιπτώσεις.

Πρόκειται,για το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό της σεζόν το οποίο χτυπάει την πόρτα του νομού Αττικής και το οποίο λόγω των αυξημένων τιμών αστάθειας, μπορεί να δώσει έντονα έως πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα κατα τόπους!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/9/2015

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Δυτική Αττική κυρίως απο τις προ-μεσημβρινές ώρες έως και το απόγευμα. Σε αυτο το διάστημα η πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις,ριπαίους άνεμους και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα είναι αρκετά μεγάλη! Σχετική εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται απο αργά το απόγευμα με τις βροχοπτώσεις να επιμένουν έως και το τέλος της ημέρας, μέτριου και τοπικά έντονου χαραχτήρα. 
Καθώς το σύστημα θα μας προσεγγίσει απο τα Δυτικά,προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι των Μεγάρων,Νέας Περάμου,Κινέττας,Σαλαμίνας,οι περιοχές γύρω απο το Όρος Πατέρας και το δυτικό κομμάτι του Θριασίου πεδίου (σε πρώτη φάση Μάνδρα, Ελευσίνα και στην συνέχεια και Ασπρόπυργος-Μαγούλα).Αργότερα,καθώς θα κινούνται ανατολικότερα και τα Άνω Λιόσια αναμένεται να επηρεαστούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες-Νότιο Ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 24-26 βαθμούς κατα τόπους στα πεδινά τμήματα του διαμερίσματος,ενώ στα ημιορεινά δεν θα ξεπεράσει τους 20-21 βαθμούς κελσίου. Ψύχρα θα κάνει κατα τη διάρκεια των βραδινών-νυχτερινών ωρών καθώς η θερμοκρασία θα πέσει κοντά στους 20 βαθμούς στα πεδινά ενώ δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 15-16 στα ημιορεινά τμήματα!



ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Διατήρηση του άστατου καιρού κατά τη διάρκεια της Τρίτης με βροχές μέτριου και πρόσκαιρα τοπικά έντονου χαραχτήρα. 
Οι άνεμοι στρέφονται σταδιακά σε βοριάδες και η θερμοκρασία δεν μεταβάλλεται σημαντικά!


Περισσότερες λεπτομέρειες για την Τρίτη θα δώσουμε σε αυριανή ανάρτηση στο ιστολόγιο ενώ παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της Δευτέρας.Για οτιδήποτε νεότερο θα βγει νέα εκτίμηση!

ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ----> 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...