Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΦΟΡΑ ΗΜΕΡΑΣ 20/2/2014---->ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΥΓΡΑΣΙΑ

Με αυξημένη υγρασία και και τοπικές ομίχλες ξεκίνησε η Πέμπτη σε αρκετές περιοχές στης Δυτικής Αττικής.Μάλιστα κατα τη διάρκεια τη διάρκεια των βραδινών ωρών (εχθές) είχαμε και την ανάπτυξη ομίχλης η οποία ήταν αρκετά πυκνή για μερικά λεπτά περιορίζοντας σημαντικά την ορατότητα σε αρκετές περιοχές.Μέσα στο μεσημέρι σήμερα αναπτύχθηκαν νεφώσεις ιδιαίτερα προς τις μεσημεριανές ώρες κυρίως στα δυτικότερα και ΒΔ τμήματα του διαμερίσματος του νομού χωρίς ωστόσο να αφήσουν κάποιο φαινόμενο.
Οι άνεμοι απο Ν διευθύνσεις τοπικά στα 4 μποφορ.
Η θερμοκρασία και πάλι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα άγγιξε τοπικά και ξεπέρασε για λίγο τους 17 βαθμούς κελσίου.


ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ-ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 20/2/2014 


ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ----->10.8°C....17.5°C

 
ΜΑΝΔΡΑ----->9.4°C....17.5°C

 
ΕΛΕΥΣΙΝΑ----->9.0°C....17.0°C

 
ΜΕΓΑΡΑ----->10°C....17°C

 
ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ----->8.6°C....16.0°C

 
ΒΙΛΙΑ----->5.1°C....14.4°C 


ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ----->ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/2/2014
Με τοπικές νεφώσεις κατα διαστήματα πυκνότερες θα κυλήσει η νύχτα προς την Παρασκευή και αρκετά μαλακό καιρό.
Η Παρασκευή θα ξεκινήσει με συννεφιά σε αρκετές περιοχές του διαμερίσματος του νομού ιδιαίτερα γύρω απο τις ορεινές ζώνες του όρους Πατέρα-Πάστρα-Κιθαιρώνα-Πάρνηθας και προς το απόγευμα αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές γύρω απο τις παραπάνω περιοχές.Η πιθανότητα ωστόσο είναι μικρή καθώς τα περισσότερα μοντέλα δεν δείχνουν αξιόλογο πέρασμα βροχών κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας.Στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές αναμένονται συννεφιές και ίσως κάποιες ψιχάλες άνευ σημασίας.Κατα τη διάρκεια της αυριανής ημέρας πολύ πιθανών να έχουμε και μεταφορά σκόνης απο την Αφρική προς τη χώρα μας οπότε ίσως οι όποιες ψιχάλες η ασθενείς βροχές θα περιέχουν και ποσότητα σκόνης (λασποβροχή).
Απο το βράδυ της Παρασκευής αναμένονται μόνο νεφώσεις στο διαμέρισμα του νομού ενώ το Σάββατο σε γενικές γραμμές θα μας βρεί με καλύτερες καιρικές συνθήκες.
Οι άνεμοι απο ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Περισσότερες βροχοπτώσεις,ενισχυμένοι Β άνεμοι στη συνέχεια και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται κυρίως κατα τη διάρκεια της Δευτέρας στην περιοχή μας.
Λεπτομέρειες για κάθε εξέλιξη για την Δυτική Αττική θα δωθεί σε επόμενες αναρτήσεις.  
ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ---->20:50  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...