Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΦΟΡΑ 28/2/2014---->ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου και ο καιρός αποφάσισε να δείξει το κακό του πρόσωπο σταδιακά απο σήμερα,παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Μάρτιο που θα κάνει βροχερό ποδαρικό.
Η μέρα στην Δυτική Αττική ξεκίνησε με αραιές νεφώσεις που προοδευτικά προς το μεσημέρι πύκνωσαν.Λίγες ψιχάλες σημειώθηκαν κατα τόπους και ασθενή βροχή στα ορεινότερα τμήματα του διαμερίσματος με τον σταθμό των Βιλίων να καταγράφει 1.4mm.
Όπως αναφέρθηκε και στην χθεσινή πρόγνωση βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν μέσα στην ημέρα του Σαββάτου.
Απο θέμα ανέμων, οι Νοτιάδες θα μας κάνουν παρέα και τις επόμενες ημέρες.
Η θερμοκρασία παρέμεινε στα επίπεδα των 14-15 βαθμών κελσίου.2-3 βαθμούς χαμηλότερη στα ορεινότερα τμήματα του διαμερίσματος.


ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ-ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 28/2/2014


ΜΕΓΑΡΑ----->9.0°C....15.0°C

 
ΕΛΕΥΣΙΝΑ----->8.0°C....15.0°C

 
ΜΑΝΔΡΑ----->8.5°C....14.8°C

 
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ----->9.0°C....14.6°C

 
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ----->9.8°C....14.4°C

 
ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ----->7.0°C....12.6°C

 
ΒΙΛΙΑ----->5.8°C....10.5°C


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ 6 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΙΛΙΩΝ 650μ

ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΟΡΥΦΗ 1409μ

ΜΑΝΔΡΑ

ΟΙΝΟΗ

ΒΙΛΙΑ

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
   
 ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ 
ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 

Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και ιδιαίτερα το Σάββατο και τη Καθαρά Δευτέρα.
Όπως όλα δείχνουν οι τοπικές καρναβαλικές εκδηλώσεις στη περιοχή μας ιδιαίτερα το Σάββατο θα διεξαχθούν υπό βροχή ενώ τη Καθαρά Δευτέρα δεν φαίνεται να ευνοείται το πέταγμα του χαρταετού.
2 φαίνονται να είναι οι βασικές διαταραχές που θα αλλάξουν αρκετά τον καιρό στο διαμέρισμα του νομού μας.
Ας δούμε όμως αναλυτικότερα όλα τα παραπάνω με βάση τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/3/2014  

Η νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο θα μας βρεί με νεφοσκεπή ουρανό.Τοπικές βροχές κατά βάση ασθενούς εντάσεως θα εκδηλώνονται όσο προχωράμε προς τις βραδυνές ώρες,ιδιαίτερα όμως προς τα ημιορεινά τμήματα του διαμερίσματος και κοντά σε ορεινούς όγκους (Βίλια-Ερυθρές-Κιθαιρώνας-Όρος Πατέρας-Άγιος Νεκτάριος-Οινόη).
Το Σάββατο θα ξεκινήσει με ασθενείς βροχές στα προαναφερθέντα τμήματα ενώ προς το απόγευμα αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με γενικευμένες βροχοπτώσεις μέτριας αρχικά έντασης.Το βράδυ αναμένεται τα φαινόμενα να ενταθούν πρόσκαιρα και υπάρχει ενδεχόμενο καταιγίδας κυρίως σε περιοχές γύρω απο το Σαρωνικό.
Οι άνεμοι απο Ν διευθύνσεις στα 3-4 πρόσκαιρα στα ορεινά τμήματα και 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα επίπεδα των 14-15 βαθμών κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/3/2014 
Η Κυριακή φαίνεται να ξεκινάει με βροχερό καιρό τουλάχιστον μέχρι και το μεσημέρι.Πιθανότητα καταιγίδας νωρίς το πρωί.Προς το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και να περιορίζονται.Δεν αποκλείονται και διαστήματα με ανοίγματα στον καιρό το απόγευμα.
Εκ νέου κλείσιμο του καιρού και νέος κύκλος βροχών απο τη νύχτα της Κυριακής προς τη Καθαρά Δευτέρα.
Οι άνεμοι απο Νότιες διευθύνσεις μέτριοι.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.(Δεν αποκλείεται να ανέβει κατά 1-2 βαθμούς και να αγγίξουμε τους 15-16 βαθμούς κελσίου.)




ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 

Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αναμένεται να είναι μια μέρα κακοκαιρίας με αρκετές βροχές για το διαμέρισμα μας,πιθανές καταιγίδες νωρίς το πρωί αλλα και το μεσημέρι και σταδιακή ενίσχυση των Νοτιάδων.
Τα φαινόμενα φαίνεται πως θα αρχίσουν να εξασθενούν απο το απόγευμα προς το βράδυ με τάση να σταματήσουν.
Η θερμοκρασία λογω των φαινομένων θα πέσει κατα 2-3 βαθμούς οπότε δεν θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους 13-14 βαθμούς κελσίου.




Όπως καταλάβατε ο Μάρτης μπαίνει με άκρως βροχερές διαθέσεις.
Αυτές φαίνεται να συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες μετά τη Καθαρά Δευτέρα αλλά θα έχουμε χρόνο να τα δούμε όλα αναλυτικά για τη Δυτική Αττική.

Καλό θα είναι όσοι φύγετε από την περιοχή μας για κάποιο άλλο προορισμό να οδηγήσετε προσεχτικά σε περίπτωση που πετύχετε κάποιο έντονο φαινόμενο στο προορισμό σα.

Εκ νέου αναλυτική ενημέρωση για τον καιρό της Κυριακής και της Δευτέρας σε περίπτωση κάποιας μεταβολής των στοιχείων αύριο.

ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ----->18:45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...