Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟ-ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Ο Μάρτης ετοιμάζει να παίξει το τελευταίο του χαρτί όπως φαίνεται με περισσότερο χειμωνιάτικη διάθεση αυτή τη φορά,άσχετα αν πλησιάζουμε στο τέλος του ημερολογιακού χειμώνα.

Ψυχρότερες αέριες μάζες συνοδεία ισχυρών ΒΑ ανέμων θα ρίξουν την θερμοκρασία τις επόμενες ώρες.Πιο αισθητή θα νιώσουμε την πτώση αυτή κατα τη διάρκεια της Κυριακής αλλα και τη Δευτέρα.

Η αυριανή μέρα θα ξεκινήσει με μουντό και βαρύ καιρό στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής και ΒΔ Αττικής ενώ απο νωρίς το πρωί θα αρχίσουν να εκδηλώνονται ψιλόβροχο-ασθενείς βροχές στα πεδινα-ημιπεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές του διαμερίσματος του νομού.

Οσο αφορά τα υψόμετρα του χιονιού (και εδώ πρέπει να δοθεί το βάρος της πρόγνωσης,διότι θα το καθορίσουν οι τελικές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στην στάθμη των 850hPa κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας) φαίνεται οτι θα ξεκινούν απο τα 600-650 κατά μέσο όρο και υψηλότερα.

Προς το απόγευμα και με την πτώση της θερμοκρασίας πολυ πιθανών οι χιονοπτώσεις να κατηφορίσουν λίγο περισσότερο και έτσι νιφάδες θα κάνουν την εμφάνιση τους απο τα 550 και υψηλότερα πρόσκαιρα.

Χιονόνερο σε περιοχές όπως: Βίλια,Οινόη,Ερυθρές θα πρέπει να αναμένεται.
Υποψηφιότητα για χιονόπτωση δίνει ο οικισμός του Άγιου Νεκτάριου (650-700μ)κατα τη διάρκεια των πρωινών και απογευματινών ωρών.

Δεν αποκλείεται να γίνει και η έκπληξη κατα τη διάρκεια των βραδινών ώρων να δούν νιφάδες και οι κάτοικοι των Βιλίων στα ψηλότερα σημεία του χωριού (550-600μ).
Χιονόνερο στην περιοχή της Οινόης εκείνο το διάστημα.
Χιονόπτωση και στο όρος Πατέρας πάνω απο τα 800-900μ.
Χιονόπτωση στο όρος Πάστρα απο τα 700μ (στην βόρεια πλευρά ίσως και 50-100μ πιο κάτω).

ΠΡΟΣΟΧΗ:ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 800Μ

Στα πεδινά αναμένονται πρόσκαιρες ασθενείς βροχοπτώσεις.Μικρά ανοίγματα πιθανών στο Σαρωνικό.

Οι άνεμοι απο B-BA διευθύνσεις ισχυροί στα 5-6 μποφόρ

Η θερμοκρασία θα σημειώση πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα πεδινά τους 10-11 βαθμούς.Υπολογίστε για τα ορεινά θερμοκρασίες κατα 5-6 βαθμούς χαμηλότερες το μεσημέρι.Οσο ψηλότερα βρίσκεστε τόσο πιο χαμηλές θερμοκρασίες.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



Για την Δευτέρα θα δημοσιευτεί νέα ανάρτηση ενώ φαίνεται πως όλη η εβδομάδα τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη 13/3/2014 θα κυλήσει αρκετά ψυχρή με τοπικά φαινόμενα.


 ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ----->15:05


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...