Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ 23/2/2015-->ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ-ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗ ΒΔ ΑΤΤΙΚΗ

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι και καλή Σαρακοστή σε όλους!!
Άκρως βροχερή ήταν η τελευταία Κυριακή της αποκριάς αλλα και η Κ.Δευτέρα στη Δυτική Αττική και κυρίως στα ΒΔ τμήματα του διαμερίσματος του νομού!
Πυκνές ομίχλες απο τα 400μ και πάνω,πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι και βροχοπτώσεις μέτριας έως κατα τόπους ισχυρής έντασης!
Στο μάτι βρέθηκαν σήμερα Κ.Δευτέρα η ευρύτερη περιοχή του Κιθαιρώνα, των Βιλίων αλλα και τα παράκτια τμήματα του Πόρτο Γερμενό,Αλεποχωρίου και Ψάθας με ισχυρή καταιγίδα κατα τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών, συνοδεία τοπικής χαλαζόπτωσης .Μετά τα χιόνια λοιπόν,η καταιγίδα ήρθε να βάλει το χεράκι της στο γρήγορο και απότομο λιώσιμο του χιονιού απο τον Κιθαιρώνα (κάτι το οποίο πιθανών να δημιουργήσει μικροπλημμυρικά επεισόδια καθώς το έδαφος είναι αρκετά κορεσμένο).
Βροχές μέτριας έντασης σημειώθηκαν και στις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Αττικής με τον Ι.Μ.Σ Άνω Λιοσίων να καταγράφει 30.3mm βροχής τρέχουσας κακοκαιρίας.
Διακοπές ρεύματος και αρκετά εκτεταμένες λόγω των ισχυρών ανέμων σημειώθηκαν στους οικισμούς κοντά στους ορεινούς όγκους.


Στοιχεία μετεωρολογικού σταθμού Βιλίων:

Σημερινός υετός---> 27.4mm
Τρέχουσα κακοκαιρία----> 45.8mm
Μέγιστη ραγδαιότητα βροχής-----> 126.6mm/h


Ας δούμε όμορφες φωτογραφίες απο τους σχηματισμούς των νεφών κατα τη διάρκεια ανάπτυξης της καταιγίδας στην ευρύτερη περιοχή καθώς η κάμερα του West Attika βρέθηκε στο Καραούλι Αττικής,σχεδόν στο επίκεντρο της καταιγίδας! 
Όλες οι φωτογραφίες έχουν προσανατολισμό προς Δυτικά-ΒΔ (Όρος Πατέρας-Όρος Κιθαιρώνας-Βίλια-Όρος Πάστρα).























ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ---->21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...