27/2/2015--->ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΑΡΩΣΕ ΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι της Μάνδρας κατα τη διάρκεια των μεταμεσονύχτιων ωρών καθώς χείμαρρος διέσχισε την πόλη με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές υλικές ζημιές σε σπίτια,μαγαζιά,αποθήκες και αυτοκίνητα! Η ορμή του νερού ήταν τέτοια, που στο πέρασμα της ξήλωσε αυλόπορτες σπιτιών,παρέσυρε αμάξια στοιβάζοντας τα το ένα πάνω στο άλλο ενώ τα φερτά υλικά και η λάσπη που ήρθαν απο το βουνό (μπάζα,κορμοί δέντρων,βαρέλια,κουβάδες,κάδοι απορριμμάτων) δημιούργησαν σοβαρές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα!
Σε συναγερμό τέθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία αλλα και τα συνεργεία του δήμου έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανούς εγκλωβισμούς, κυρίως ηλικιωμένων ατόμων,που είναι ανήμποροι να αντεπεξέλθουν σε τέτοιες θεομηνίες.

Πολλές διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην περιοχή είτε ολιγόλεπτες,είτε με μεγαλύτερη διάρκεια κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση μέσα στο σκοτάδι και με την ορμή και τον όγκο του νερού.

Η εμμονή των καταιγίδων πάνω απο την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής και ΒΔ Αττικής ήταν ικανή να προκαλέσει απότομη αύξηση της στάθμης των υδάτων,σε συνδυασμό βεβαίως με το ήδη κορεσμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών. (λιώσιμο χιονιού,πολλές βροχές).Δυστυχώς, τα ρέματα που περικλείουν την ζώνη της Κιάφας και της Αγίας Αικατερίνης δεν άντεξαν,με αποτέλεσμα το νερό να περάσει πλέον πάνω στο δρόμο και να αρχίζει να διασχίζει την πόλη!

Απο τις 20:30 άρχισαν διαδοχικά κύματα καταιγίδων να χτυπούν στην ευρύτερη περιοχή με το τρίτο κύμα να είναι ισχυρότερο όλων και η εμμονή στα ορεινότερα τμήματα (Ορος Πατέρας και Μυρίνη) να είναι απίστευτη.

Γύρω στη 01:00 οι πρώτες λάσπες άρχισαν να ξεπροβάλλουν απο τα στενά,γνωρίζοντας ώς κάτοικοι της περιοχής τι θα ακολουθήσει απο πίσω!Μια δυνατή βουή,γδάρσιμο αντικειμένων στον δρόμο και ξαφνικά μέσα σε 10 λεπτά μεγάλο τμήμα της Μάνδρας παραδίδεται στην λάσπη και στην ορμή του νερού.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε και πλέον κρίνεται σοβαρή καθώς η βροχή δεν έκοψε πριν τις 4 τα ξημερώματα αν και με πιο μέτριες εντάσεις.Η πυροσβεστική περιμένει να περάσει ο χείμαρρος για να κάνει απαντλήσεις υδάτων.
Το νερό όμως σταμάτησε να διασχίζει την πόλη οριστικά στις 10 το πρωί.

Πλέον οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους,βλέπουν τι πρόλαβαν να σώσουν μέσα στο σκοτάδι.Άλλοι λίγα,άλλοι περισσότερα.
Κάποιοι άλλοι ψάχνουν τα αυτοκίνητά τους που είναι στοιβαγμένα και αρκετά μέτρα μακριά απο το σπίτια τους,εκεί που τα φράκαρε η ορμή του νερού.
Ο δήμος και αυτός με την σειρά του ξεκινάει την αποκατάσταση ζημιών σε μεγάλες οδούς της πόλης για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Και πλέον το μόνο που εύχονται όλοι είναι να σταματήσει να βρέχει!!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ iefimerida.GRΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ
ΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Έξω απο το σπίτι μουΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ---->21:00

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΤΡΙΤΗΣ 10/7/2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΙΟΝΙΑ 9-11/2/2015-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 6/12/2018