Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΙΟΝΙΑ 9-11/2/2015-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι...
Παρελθόν αποτελεί σιγά-σιγά και αυτό το κύμα χιονιά το οποίο μας επηρέασε κατα τη διάρκεια του 3ημέρου 9-11/2/2015 στη Δυτική Αττική.Όμορφες εικόνες,άσπρη μέρα για πολλές περιοχές ιδιαίτερα του ΒΔ τμήματος του διαμερίσματος του νομού.Δεν έλειψαν πάντως τα προβλήματα τα οποία είναι πάντοτε πιθανά να προκληθούν σε περιόδους χιονιάδων.
Πάμε να δούμε όμως το συνοπτικά το χρονικό των χιονοπτώσεων στη Δυτική Αττική μέρα με την μέρα!


ΔΕΥΤΕΡΑ 9/2/2015-ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Η μέρα ξεκίνησε με αρκετό κρύο καθώς ήδη ψυχρότερες αέριες μάζες άρχισαν να περνούν το κατώφλι του νομού Αττικής.Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στον Κιθαιρώνα-την Πάστρα το Όρος Πατέρας και την Πάρνηθα σε μεγαλύτερα υψόμετρα!Προς το μεσημέρι (12:00-13:00) ξεκινάει σημαντική επιδείνωση του καιρού απο τα ημιορεινά τμήματα του διαμέρισματος μας με τα χιόνια απο τον Κιθαιρώνα να κατεβαίνουν γρήγορα προς τις ημιορεινές περιοχές.Γρήγορα, οι Ερυθρές,τα Βίλια,η Οινόη και οι γύρω οικισμοί παραδίδονται στον λευκό επισκέπτη.Μέχρι και τις απογευματινές ψιλόβροχα σημειώνονταν στα υπόλοιπα τμήματα απο τα 350μ και κάτω.
Έως και τα 400μ ο χιονιάς κάνει δυναμικά την εμφάνιση του ενώ προς τις βραδινές ώρες και με την βοήθεια του ΒΔ ρεύματος (που κατέβασε ραγδαία τη θερμοκρασία) το χιόνι κατηφορίζει πρόσκαιρα μέχρι και τα 100-150μ υψόμετρο.Οι πρώτες νιφάδες αρχίζουν και χορεύουν και μέσα στην πόλη της Μάνδρας και των γύρω περιοχών.Γρήγορα όμως αυτό άλλαξε καθώς μια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας άρχισε να στέλνει τα χιόνια στα 350-400μ ενώ εναλλαγές ισχυρών βροχοπτώσεων και χιονόνερου κάνουν παιχνίδι στα πεδινά έως και τα 150μ.Βροχοπτώσεις στα υπόλοιπα πεδινά έως 0μ υψόμετρο.Τα Βίλια η Οινόη και οι Ερυθρές συνεχίζουν ακάθεκτα να βάζουν πόντους με αποτέλεσμα η κρατική μηχανή να είναι ήδη έτοιμοι να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις στο επαρχιακό δίκτυο Ελευσίνας-Θήβας απο το ύψος του Καρουλίου και πάνω.


ΤΡΙΤΗ 10/2/2015- Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ

Απο τα ξημερώματα της Τρίτης τα χιόνια πλέον κατηφορίζουν έως και τα 0μ υψόμετρο.Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται περίπου απο τις 9 το πρωί και καθ'ολη τη διάρκεια της ημέρας σε όλη τη Δυτική Αττική ενώ στα ημιορεινά αναφέρονται χιονοθύελλες. Στρωμένο χιόνι πλέον σε όλες τις περιοχές απο τα 150-200μ και πάνω σε όλο το δυτικό διαμέρισμα του νομού απο 5-10 εκατοστα και ακόμα περισσότερο όσο ανεβαίναμε σε υψόμετρα. Μέσα στις πόλεις πάσπαλο πιο σημαντικό στα Άνω Λιόσια που στα ψηλότερα σημεία έφτασε τοπικά με 5-10 εκατοστά σε κήπους και γρασίδια.Δύσκολο το έργο της κρατικής μηχανής να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους των οικισμών στο ημιορεινό δίκτυο καθώς οι χιονόπτωση μέχρι και το βράδυ εκεί παρέμενε πολύ πυκνή.Τα Βίλια ξεπερνούν τους 70-80 πόντους χιόνι και μέχρι το βράδυ πολλά σημεία έχουν και 1μέτρο. Στους 50-70 πόντους και σε Οινόη-Ερυθρές μέχρι αργά το βράδυ.


ΤΕΤΑΡΤΗ 11/2/2015- Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΑΡΣΗ ΚΑΙ Η ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ 

Μετά απο ένα διάλειμμα τουλάχιστον για τα πεδινά που οι χιονοπτώσεις εξασθένησαν μέσα στην νύχτα (δεν ισχύει το ίδιο όμως για τα ημιορεινά-ορεινά τμήματα) νέα έξαρση κατα τη διάρκεια των πρωινών ωρών έδωσε πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα υψόμετρα της Δυτικής Αττικής.Μετά τις 12 το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα άρχισαν να πέρνουν πιο ορογραφικό χαραχτήρα και ο καιρός να παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση με τον ήλιο να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Το έργο της κρατικής μηχανής πλέον πιο έυκολο για τον αποχιονισμό των δρόμων.
Απο τα 150μ και πάνω όλα λευκά με 10 πόντους στα χαμηλότερα έως και 1μιση μέτρο στα υψηλότερα (500-550μ+)

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Συνοπτικά να αναφερθεί οτι κατα τη διάρκεια του τριημέρου προβλήματα παρουσιάστηκαν στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές λόγω των θυελλωδών βοριάδων που έφταναν κατα τόπους και τα 8-9 μποφόρ.
Επιπλέον,όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά ΜΜΕ 20 νταλίκες ακινητοποιήθηκαν λόγω της χιονόπτωσης στη περιοχή της Οινόης το βράδυ της Δευτέρας.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

*Η φωτογραφίες είναι με τυχαία χρονοσειρά και δείχνουν την αρχή και την κορύφωση του φαινούμένου σε όλες τις περιοχές!


ΒΙΛΙΑ

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

ΕΡΥΘΡΕΣ

ΒΙΛΙΑ

ΒΙΛΙΑ

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

ΒΙΛΙΑ

ΒΙΛΙΑ

ΒΙΛΙΑ

ΒΙΛΙΑ

ΒΙΛΙΑ

ΒΙΛΙΑ

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

ΒΙΛΙΑ

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

ΒΙΛΙΑ

ΜΑΝΔΡΑ

ΒΙΛΙΑ

ΒΙΛΙΑ


ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ


ΜΑΝΔΡΑ

ΜΑΝΔΡΑ

ΜΑΝΔΡΑ

ΜΑΝΔΡΑ

ΜΑΝΔΡΑ

ΜΑΝΔΡΑ

ΜΑΝΔΡΑ

ΜΑΝΔΡΑ

ΜΑΝΔΡΑ

ΜΑΝΔΡΑ


ΜΑΝΔΡΑ


ΜΑΝΔΡΑ

ΜΑΝΔΡΑ

ΜΑΝΔΡΑ


ΜΑΝΔΡΑ

ΜΑΝΔΡΑ

ΜΑΝΔΡΑ

ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ

ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ

ΒΙΛΙΑ

ΟΙΝΟΗ

Ακολουθούν 2 βιντεάκια απο την περιοχή της Μάνδρας:

Τριτη 10/2/2015


Ξημερώματα Τετάρτης 11/2/2015


ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ---->16:00

5 σχόλια:

  1. Τα 1-2 cm πασπάλισμα σε χόρτα κεραμίδια και αυτοκίνητα το λες χιόνι στην πόλη της Μάνδρας?
    Ουτε καν στον δρόμο δεν έπιασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Νικο,
      η πόλη της Μάνδρας δέχθηκε πυκνές χιονοπτώσεις,όχι όμως σημαντικές χιονοστρώσεις!
      Μην ξεχνάς ότι είχαμε θετικές θερμοκρασίες όλη μέρα,θυελλώδεις ΒΔ και το υψόμετρο μας (90-100μ) δεν είναι και το πιο εύκολο για χιονοστρώσεις.Αντίθετα,στα ψηλότερα σημεία της πόλης (προς Κιάφα) είχαμε πιο καλή χιονόστρωση.Και στο κείμενο δεν αναφέρεται πουθενα χιονόστρωση στα απο τα 100μ και κάτω.Χιόνι είδαμε όμως τουλάχιστον ενα 14ωρο κατα διαστήματα πυκνό!

      Διαγραφή
  2. Φιλε Νικο δεν βλεπω να αναφερει ο nickmeteo για σοβαρη χιονοστρωση στην πολη της Μανδρας.. Μονο για χιονοπτωση αναφερει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Ελευσινα ηταν ελαφρως κατωτερη η κακοκαιρια απο αυτη των Φωτων. Το επιασε Τριτη απογευμα σε αυτοκινητα και χορταρια, χιονιζοντας εντονα για ενα δυωρο. Απο'κει και περα τιποτα. Ειναι κριμα με τετοιο χαμηλο που βαθυνε στα 985mb να παιρνεις σπαστο καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αληθεια ειναι οτι μπορει να μας φανηκε κατωτερη αλλα δεν ηταν!Το χιονι που επεσε ηταν πολυ περισσοτερο απο οτι των Φωτων.Θα λεγα οτι ηταν οι καλυτερες χιονοπτωσεις μετα το 08 και το 11 οπου ειχαμε το 08 σημαντικη χιονοστρωση και το 11 καλα πασπαλισματα.Παντως ειχαμε ενα ψιλοθεματακι στις υγρασιες εκεινη την ημερα αλλα και στην υποστιριξη που αν ηταν πιο χαμηλη πιστευω θα ειχαμε καλα αποτελεσματα.σκεψου οτι στις 5 Γεναρη οτι επεφτε εμενε ακαριαια.Ειχαμε ομως λιγοτερη υγρασια.

      Διαγραφή

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...