Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΑΥΡΙΟ-ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι...
Συνθήκες καλοκαιρινής ζέστης κατα τόπους πιο αισθητής νιώσαμε σήμερα Δευτέρα 15/6/2015.
Αύριο αναμένουμε την κορύφωση της θερμής εισβολής με νέα μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 36-37 και σε πολύ τοπικό επίπεδο ίσως και 38 βαθμών κελσίου.
Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι οι άνεμοι σταδιακά στρέφονται σε Δ-ΒΔ οι οποίοι μάλιστα τις θερμές ώρες της ημέρας ερχόμενοι απο τους ορεινούς όγκους του Όρους Πατέρα και Κιθαιρώνα και διασχίζοντας το ηπειρωτικό κομμάτι της ΒΔ Αττικής θερμαίνονται αρκετά και δρούν ώς καταβάτες στα πεδινά τμήματα του Θριασίου πεδίου ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε υψηλά επίπεδα.

Ας δούμε αναλυτικά τον αυριανό καιρό στη Δυτική Αττική:


ΚΑΙΡΟΣ

Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει και θα τελειώσει η μέρα αύριο.

ΑΝΕΜΟΙ

Θα πνέουν απο ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι 4 μποφόρ που οσο δυτικότερα βρισκόμαστε θα έχουν την τάση να ενισχυθούν λίγο περισσότερο στα 5 και τοπικά απο πιθανό καναλισμό του Κορινθιακού στην γύρω περιοχή και στα 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Σε υψηλά επίπεδα θα αγγίξει τους 36-37 στις περισσότερες περιοχές του διαμερίσματος. 38 βαθμοί δεν θα πρέπει να αποκλείονται λόγω τοπικότητας και του καταβάτη ΒΔ ανέμου κυρίως στο Θριάσιο πεδίο.
Στα ορεινότερα τμήματα και οσο πιο ΒΔ του νομού η θερμοκρασία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη με τις μέγιστες στους 31-32 βαθμούς κελσίου.
Άνοδο αναμένεται να παρουσιάσουν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες και δεν θα πέσουν κάτω απο τους 24-25 βαθμούς κελσίου στα πεδινά τμήματα.

ΥΓΡΑΣΙΑ

Θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα κατα τις θερμές ώρες της ημέρας,δημιουργώντας πιο ευχάριστες συνθήκες παρα την έντονη ζέστη κατα τόπους.



ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Σταδιακή μικρή υποχώρηση του υδραργύρου θα πρέπει να αναμένουμε κατα τη διάρκεια της Τετάρτης,χωρίς ωστόσο και πάλι να αποκλείονται 34-35 βαθμοί κελσίου σε τοπικό επίπεδο.
Περισσότερο αισθητή αναμένεται να γίνει η πτώση αυτή κατα τη διάρκεια της Πέμπτης,όπου μάλιστα φαίνεται να έχουμε και επιστροφή άστατων καιρικών συνθηκών.
Αυτό όμως θα το δούμε αναλυτικότερα σε επόμενες αναρτήσεις.


ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ 15/6/2015




ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΡΥΠΩΝ
 



Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...