Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΜΕΤΑ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ...ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι...
Μετά απο ένα αρκετά ζεστό τριήμερο με τον υδράργυρο στο μέγιστο της θερμής εισβολής να αγγίζει του 37 βαθμούς κελσίου σε τοπικό επίπεδο στην Δυτική Αττική,αύριο Πέμπτη 18/6/2015 ο καιρός θα παρουσιάσει σοβαρή μεταβολή με βροχές αλλα και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία αναμένεται να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται απο ηλεκτρική δραστηριότητα,πιθανές χαλαζόπτωσεις αλλα και ισχυρούς ανέμους (κατα τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων). Οι παραγωγοί καλλιεργειών στη Δυτική Αττική καλό θα είναι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε περίπτωση επαλήθευσης των παραπάνω καιρικών συνθηκών.

Πιο αναλυτικά τι θα πρέπει να αναμένουμε...

ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος ήδη απο την αρχή της ημέρας και λίγο πρίν απο το μεσημέρι με νεφώσεις που θα έχουν την τάση να αυξηθούν και να αρχίσουν να δίνουν μπόρες στα ΒΔ του διαμερίσματος του νομού.Ωστόσο,αργά το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται τα φαινόμενα να ενταθούν,θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές του διαμερίσματος του νομού. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατα τόπους ισχυρά ιδιαίτερα οσο κινούμαστε πιο ΒΔ και στην συνέχεια και στις ανατολικότερες περιοχές του διαμερίσματος περιξ Πάρνηθας και ΒΔ τμημάτων του λεκανοπεδίου.
Οι πιθανότητες χαλαζόπτωσης αγγίζουν το 30%-40% ενώ η ηλεκτρική δραστηριότητα θα είναι αυξημένη.
Προς το βράδυ αναμένεται τα φαινόμενα να παρουσιάσουν εξασθένηση.

 ΑΝΕΜΟΙ

Θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφορ και σταδιακά ΒΔ με την ίδια ένταση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Σε πτώση. Αναμένεται να αγγίξει τους 28-29 βαθμούς αργά το μεσημέρι στα πεδινά τμήματα του διαμέρισματος  ενω στα ημιορεινα τμήματα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 22-24 βαθμούς κελσίου.
Κατα τη διάρκεια των φαινομένων η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση.


Για ότι νεότερο η οποιαδήποτε διαφοροποίηση στα προγνωστικά στοιχεία ενημερωθείτε μέσα απο τη σελίδα μας στο facebook,με ένα απλό like γράφοντας στην αναζήτηση <<Ο καιρος της Δυτικης Αττικης>>.


ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ----> 17:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...