Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

16/1/2016--->ΠΕΡΑΣΜΑ ΒΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ.

Καλησπέρα σας,φίλες και φίλοι...
Επιδείνωση του καιρού ώρα με την ώρα,σταδιακή ενίσχυση των νοτιάδων και πέρασμα βροχοπτώσεων που δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να πάρουν και έντονο χαραχτήρα αναμένεται απο τις βραδινές-νυχτερινές ώρες του Σαββάτου προς τα ξημερώματα της Κυριακής.


ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Συννεφιασμένος καιρός με τάση για ασθενείς βροχοπτώσεις απο αργά το απόγευμα στα άκρα δυτικά του νομού,όπως Μέγαρα,Κινέτα και σταδιακά και τις υπόλοιπες περιοχές.Όσο βαδίζουμε στις βραδινές ώρες οι βροχοπτώσεις θα παρουσιάζουν πιο σταθερό χαραχτήρα.
Κατα τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται η μέγιστη ένταση των φαινομένων και εκδήλωση καταιγίδας κατα τόπους ισχυρής. Προσοχή σε πιθανές χαλαζοπτώσεις και στις ριπές των νοτιάδων.

Οι άνεμοι ήδη παρουσιάζουν ενίσχυση την τελευταία ώρα με εντάσεις στα 5-6 μποφόρ.Όσο περνάει η ημέρα θα ενισχύονται ακόμα περισσότερο,ενώ τις βραδινές ώρες ήδη θα πρέπει να αγγίζουν στα 7-8, τοπικά και 9 μποφόρ στα ανοιχτά του Σαρωνικού και στην Σαλαμίνα.
Προσοχή σε αιωρούμενα αντικείμενα η πτώσεις δέντρων.

Όσο αφορά τις θερμοκρασίες κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα αυτή την ώρα κοντά στους 17 βαθμούς κελσίου στη πεδινή Δυτική Αττική.



Η ΕΞΕΛΙΞΗ

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένουμε απο τις πρωινές ώρες τις Κυριακής 17/1/2016.Στην συνέχεια θα καταστεί άστατος με σαφώς πιο τοπικά και ασθενή φαινόμενα αλλα και ανοίγματα στον καιρό.

Οι άνεμοι θα έχουν στραφεί σε Νδ κατα το πέρασμα των καταιγίδων και θα εξασθενήσουν.Μέσα στην Κυριακή θα στραφούν σε ΒΔ στα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε σχέση με τις σημερινές τιμές και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 12-13 βαθμούς στα πεδινά,παράκτια τμήματα της Δυτικής Αττικής και τον κάμπο των Μεγάρων, τους 10-12 βαθμούς λίγα χιλιόμετρα προς το εσωτερικό του διαμερίσματος και τους 8-9 βαθμούς στα ορεινότερα τμήματα (ίσως τοπικά και λίγο χαμηλότερη).


ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΧΙΟΝΙΑ

Δεύτερη φάση για αυτή την κακοκαιρία είναι η κάθοδος πολύ ψυχρών αερίων μαζών κατα τη διάρκεια της Δευτέρας και η έναρξη χιονοπτώσεων απο τα ημιορεινά τμήματα του διαμερίσματος μας, με σταδιακή επέκταση προς το τέλος της Δευτέρας και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Θεωρώ οτι οι χιονοπτώσεις δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στα πεδινά τμήματα της Δυτικής Αττικής και θα παίρνουν πρόσκαιρο χαραχτήρα με εξαίρεση μόνο τα βδ τμήματα του νομού κοντά στους ορεινούς όγκους του Κιθαιρώνα και της Πάστρας,όπου οι τοπικές συγκλίσεις και η τοπογραφία της περιοχής μπορεί να δώσει χιονοπτώσεις πιο σταθερού τύπου.


Μέσα απο το blog μας θα το πηγαίνουμε βήμα-βήμα χωρίς βιασύνες ώστε να δώσουμε με κάθε λεπτομέρεια και με βάση το nowcast την τελική εικόνα του καιρού για τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Δυτική Αττική. 


ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 16/1/2016- ΩΡΑ: 14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...