Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

18/1/2016--->ΡΑΓΔΑΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ.

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι,
Ισχυρή καταιγίδα,σύντομης παρόλαυτα διάρκειας σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας,όπως τονίσαμε και μέσα απο το ιστολόγιο μας με ανέμους που άγγιξαν σε ριπές τα 74km/h σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό της ΕΜΥ στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. 

Η βελτίωση που έχουμε σήμερα είναι αναμενόμενη και βεβαίως είναι μια μεταβατική ημέρα καθώς απο αργά το βράδυ το σκηνικό αλλάζει και πάλι. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη θα πάρουν οι βοριάδες και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας απο τα βδ του νομού. Μάλιστα αναμένονται και οι πρώτες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά τμήματα (Κιθαιρώνας,Πάστρα,Πατέρας,Γεράνεια,Πάρνηθα)
Σταδιακά αύριο απο τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες χιονοπτώσεις μέτριας έντασης κατα βάση θα αρχίσουν να κατηφορίζουν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο 150-200μ ,τοπικά και λίγο χαμηλότερα, ενώ ήδη θα χιονίζει σε όλα τα ημιορεινά αξιόλογα.Χιονόνερο θα σημειωθεί σε παράκτιες περιοχές όπως: 
Ελευσίνα,Νέα Πέραμος,Ασπρόπυργος. 
Οριακές οι θερμοκρασίες για χιονόπτωση στις παραπάνω περιοχές ωστόσο το βδ ρεύμα και οι συνθήκες υποστήριξης εκείνες τις ώρες δεν αποκλείεται να δώσουν πρόσκαιρα κάποια χιονόπτωση.Χιονόστρωση αναμένεται να επιτευχθεί σε τμήματα άνω των 300μ και κυρίως απο το ύψος της Αγίας Σωτήρας,Καραουλίου και υψηλότερα! Αναμένεται αύριο το μεσημέρι να χιονίσει και στην Μάνδρα και την Μαγούλα αλλα και στα Μέγαρα στις παρυφές της πόλης.

Προσοχή θα πρέπει δείξουν οι οδηγοί στην Π.Ε.Ο Αθηνών-Θήβας και ιδιαίτερα στο ύψος της Κάζας κυρίως λόγω παγετού. 

Σταδιακά απο τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται περιορισμός των φαινομένων στα πιο ανατολικά τμήματα του νομού,πράγμα που σημαίνει οι όποιες εξάρσεις χιονοπτώσεων θα είναι σύντομες στη Δυτική Αττική.Θα συνεχιστούν όμως χιονοπτώσεις κυρίως λόγω ορογραφίας να απασχολούν περιοχές όπως Βίλια και Ερυθρές ασθενούς έως μέτριας έντασης. 

Ουσιαστικός περιορισμός των φαινομένων απο το πρωί της Τρίτης με αρκετή παγωνιά.

Οι άνεμοι θα στραφούν εδώ σε ΒΔ και θα ενισχυθούν ενώ η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση δεν αναμένεται να ξεπεράσει το μεσημέρι τους 2-3 βαθμούς στο εσωτερικό της Δυτικής Αττικής,και τους 5 βαθμούς στα παράκτια τμήματα. (Η θερμοκρασία ωστόσο λόγω της έναρξης των φαινομένων ίσως μεταβληθεί κατα 1 περίπου βαθμό πιο χαμηλά).



ΜΠΛΕ ΚΥΚΛΟΣ: Χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.Πρωί Δευτέρας έως και το τέλος της ημέρας.Πιθανή διατήρηση των φαινομένων λόγω ορογραφίας απο αργά το απόγευμα.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΟ: Χιονόνερο σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και κυρίως στα παραλιακά μέτωπα της Δυτικής Αττικής. Ελευσίνα,Ασπρόπυργος,Κινέτα,Νέα Περαμος.Χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης σε περιοχές απο τα 150-200μ και πάνω πρόσκαιρα και λίγο παρακάτω.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ: Βροχόπτωση στα νησιώτικα τμήματα και τον Σαρωνικό κόλπο.


Επειδή το σύστημα είναι αρκετά ευμετάβλητο ακόμα και την τελευταία στιγμή πολύ πιθανών να υπάρξουν διαφοροποιήσεις.Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς και μέσα απο την σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/%CE%9F-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%94%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-New-page-1629589510661234/ αλλα και στο twitter: @nickmeteo.



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 17/1/2016- ΩΡΑ: 18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...