Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

20/1/2016--->ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι,
Αν και στην πράξη δεν νιώσαμε ιδιαίτερα την προηγούμενη μεταβολή του καιρού,καθώς αποφάσισε να πάει κόντρα στα προγνωστικά στοιχεία και να επιλέξει την δική του φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, πολύ σύντομα νέα ατμοσφαιρική διαταραχή μας πλησιάζει απο τα δυτικά της χώρας.
Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού λοιπόν, σύντομη αλλα παρόλαυτα ουσιαστική,αναμένεται στη Δυτική Αττική απο τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις σε μεγαλύτερα υψόμετρα,την πρόσκαιρη στροφή των ανέμων σε νοτιάδες και την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.


ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΚΑΙΡΟΣ

Για τις επόμενες ώρες αναμένεται σταδιακή επικράτηση πυκνής συννεφιάς. Απο αργά το βράδυ και κατα τη διάρκεια της νύχτας ασθενείς βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους στα πεδινά με τάση να ενταθούν κατα τη διάρκεια των πρωινών-πρό μεσημβρινών ωρών.
Ταυτόχρονα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στον Κιθαιρώνα,τον Πατέρα,την Πάστρα και την Πάρνηθα ενώ δεν αποκλείεται νωρίς το πρωί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, να χιονίσει πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές του διαμερίσματος απο τα 550-600μ και πάνω (Βίλια,Άγιος Νεκτάριος,Μύτικας).Γρήγορα πάντως και σε αυτά τα υψόμετρα θα το γυρίσει σε βροχοπτώσεις και πλέον οι χιονοπτώσεις,πυκνές, θα εντοπίζονται πάνω απο τα 1100-1200μ σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα.
Τονίζουμε πως οι βροχοπτώσεις θα είναι τοπικά έντονες.
Απο αργά το απόγευμα πάντως αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας και βελτίωση του καιρού.

ΑΝΕΜΟΙ

Παιχνίδια ανέμων αύριο.
Αναμένεται να επικρατήσουν Νότιο ανατολικής συνιστώσας άνεμοι απο τις νυχτερινές ώρες οι οποίοι θα αγγίξουν τα 4-5 τοπικά στον σαρωνικό και τα 6 μποφόρ. (Γιαυτό και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν γρήγορα σε μεγάλα υψόμετρα). Απο το απόγευμα αναμένεται και πάλι να στραφούν σε ΒΔ μέτριους έως ισχυρούς 4-6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Θα σημειώσει μικρή άνοδο λόγω των νοτιάδων και δεν αναμένεται να ξεπεράσει στα πεδινά τους 7-8 βαθμούς κελσίου και τους 3-4 βαθμούς στα ημιορεινά τμήματα αργά το μεσημέρι.Πάντως απο το απόγευμα και πάλι η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη λόγω των ΒΔ ανέμων.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 19/1/2016- ΩΡΑ: 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...