Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΦΟΡΑ ΗΜΕΡΑΣ 22/1/2014---''ΑΝΟΙΞΗ'' ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Τι και αν βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου;Σε ανοιξιάτικο καιρικό μοτίβο φαίνεται πως κυλάει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες στην Αττική συνεπώς και στο διαμερισμά μας με ηλιοφάνεια,Νότιους ανέμους και την θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές ιδιαίτερα του Θριασίου πεδίου ακόμα και στους 20 βαθμούς κελσίου.
  Και σήμερα λοιπόν,ο καιρός κύλησε πολύ καλός και αρκετά μαλακός για την εποχή,με λίγη ψύχρα κατα την διάρκεια των πρωινών ωρών.
  Οι άνεμοι απο διάφορες διευθύνσεις σήμερα ασθενείς, ενω οι θερμοκρασίες σημείωσαν μικρή πτώση κατα 1-2 βαθμούς και δεν ξεπεράσαμε τους 17 βαθμούς κελσίου.
  Ας δούμε σε κάθε περιοχή τις ελάχιστες και τις μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές για σήμερα Τετάρτη.


ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ-ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 22/1/2014


 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ----->8.8°C....17.3°C

 
ΜΑΝΔΡΑ----->8.2°C....17.3°C

 
ΜΕΓΑΡΑ------>8°C....17°C

 
ΕΛΕΥΣΙΝΑ----->7°C....17°C

 
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ----->9.5°C....16.5°C

 
ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ----->6.7°C....15.0°C

 
ΒΙΛΙΑ----->5.9°C....12.8°C



 Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 22/1/2014 ΣΕ 5 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΥΘΡΕΣ (ΚΡΙΕΚΟΥΚΙ)

ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΟΡΥΦΗ (1409μ)

ΜΑΝΔΡΑ

ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ

ΒΙΛΙΑ


Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ...

Όπως όλα δείχουν σιγά-σιγά, το ανοιξιάτικο μοτίβο του καιρού στην καρδιά του χειμώνα φαίνεται πως θα τελειώσει απο τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε.Απο την Παρασκευή και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο 25-26/1/2014 αναμένεται μεταβολή στο σκηνικό του καιρού με βροχές οι οποίες θα έχουν και έντονο χαραχτήρα σε πρώτη φάση.Απο την Κυριακή θα ακολουθήσει και πτώση της θερμοκρασίας και περισσότερο κρύο, για να εναρμονιστεί όσο το δυνατό περισσότερο επιτέλους ο καιρός με τον μήνα που διανύουμε παρέα με τις πυκνές συννεφιές και τα τοπικά φαινόμενα που αναμένονται.Πολύ πιθανών να χιονίσει και τον Κιθαιρώνα την Κυριακή στα ψηλότερα τμήματα του βουνού,ιδιαίτερα την Κυριακή-Δευτέρα.
Οι άνεμοι απο Νοτιάδες απο την Κυριακή στρέφονται σε Βοριάδες σταδιακά και όπως είπαμε και παραπάνω ρίχνουν και την θερμοκρασία.  

Περισσότερα για την εξέλιξη του καιρού και την αλλαγή που αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Πάντως,μπορείτε να ενημερώνεστε για τον καιρό των περιοχών: ΜΑΝΔΡΑΣ-ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ-ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΜΕΓΑΡΩΝ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΒΙΛΙΩΝ-ΕΡΥΘΡΩΝ πατώντας πάνω στην περιοχή που σας ενδιαφέρει στην αρχική σελίδα του ιστολογίου μέσα απο το προγνωστικό μοντέλο καιρού WRF και για τα ΒΙΛΙΑ-ΕΡΥΘΡΕΣ μέσα απο το Αστεροσκοπίο Αθηνών.

ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ώρα ανάρτησης---->19:05

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...