Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΦΟΡΑ ΗΜΕΡΑΣ 25/1/2014---->ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Αλλαγή παρουσίασε ο καιρός στην Δυτική Αττική από εχθές το βράδυ με βροχές οι οποίες όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση θα είχαν τοπικά και έντονο χαραχτήρα ιδιαίτερα σε περιοχές γύρω από το Θριάσιο πεδίο με μορφή καταιγίδας,συνοδεία ηλεκτρικής δραστηριότητας.Παρά την πρόσκαιρη παύση των φαινομένων μέσα στην νύχτα,το πρωινό σήμερα μας βρήκε με μουντό και βαρύ καιρό ιδιαίτερα προς το μεσημέρι και μετά που άφησε πρόσκαιρες βροχοπτώσεις σε όλες τις περιοχές περισσότερο έντονες κυρίως γύρω από τις ορεινές περιοχές του Όρους Πατέρα και Κιθαιρώνα.
Οι άνεμοι ενισχύθηκαν σημαντικά κατά την διάρκεια των φαινομένων την νύχτα,με τις ριπές τοπικά  στα 6-7 μποφόρ από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις!Μέσα στην νύχτα πάντως παρουσίασαν εξασθένηση και σήμερα δεν ξεπέρασαν τα 3-4 μποφόρ από διάφορες διευθύνσεις!
Η θερμοκρασία δεν σημείωσε αξιόλογη μεταβολή και άγγιξε τοπικά τους 15-16°C.

Δείτε τις ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες στην Δυτική Αττική αλλα και τα ποσά υετού από εχθές και σήμερα.(Τρέχουσα κακοκαιρία).



ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ-ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 25/1/2014


ΜΑΝΔΡΑ----->8.5°C....16.1°C

 
ΕΛΕΥΣΙΝΑ----->8°C....16°C

 
ΜΕΓΑΡΑ----->9°C....16°C

 
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ------>10.8°C....15.1°C

 
ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ----->9°C....14.1°C

 
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ----->9°C....14°C


ΒΙΛΙΑ----->ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΥΕΤΟΥ 24-25/1/2014 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ    (ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ)


ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ----->19.7mm

 
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ------>19.6mm

 
ΜΑΝΔΡΑ----->14.4mm

 
ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ-----> 9.0mm

 
ΒΙΛΙΑ----->ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ




ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Βροχερό κατα διαστήματα και κατα τόπους θα διατηρηθεί το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες και μέσα στην νύχτα.Αυτή την ώρα σημειώνονται ασθενείς βροχές σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής.Κατα την διάρκεια της νύχτας οι βροχές θα ενταθούν κατα διαστήματα και ίσως πάρουν και έντονο χαραχτήρα πρόσκαιρα.Γενικώς τα φαινόμενα θα παρουσιάζουν αυξομειώσεις ως προς την ένταση κατα τόπους.Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αύριο Κυριακή πριν απο το μεσημέρι, πρόσκαιρα όμως.

Η Κυριακή 26/1/2014 αναμένεται να κυλήσει με συννεφιά μέχρι και λίγο πρίν απο το μεσημέρι και βαρύ καιρό ενώ απο τις απογευματινές ώρες το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι στροφή των ανέμων σε Βοριάδες και η πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει περισσότερο αισθητή απο τις βραδινές ώρες.
Νέος κύκλος ασθενών γενικά βροχοπτώσεων αναμένεται απο αργά το βράδυ της Κυριακής και την Δευτέρα ενώ λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας θα ασπρίσει και ο Κιθαιρώνας κυρίως στα υψηλότερα τμήματα του όρους.
 Την Δευτέρα 27/1/2014 πλεόν ο καιρός θα είναι ψυχρότερος λόγω της θερμοκρασίας που θα σημειώσει πτώση ενω θα κάνει κρύο λόγω των ισχυρότερων βοριάδων στις ορεινότερες περιοχές.

Αναλυτικά όλες οι εξελίξεις σε νεότερη ανάρτηση

ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ώρα ανάρτησης: 21:35



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...