Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΦΟΡΑ 24/1/2014---->ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ!!

Τελειώνουν όπως όλα δείχνουν οι ''ανοιξιάτικες'' ημέρες εν μέσω χειμερινής περιόδου για το διαμέρισμα του νομού μας.
Οι πολύωρες ηλιοφάνειες των προηγούμενων ημερών έδωσαν τη θέση τους σήμερα Παρασκευή 24/1/2014 σε συννεφιές οι οποίες κατά διαστήματα ήταν αρκετά πυκνές λίγο μετά το μεσημέρι χωρίς ωστόσο να αφήσουν κάποιο αξιόλογο καιρικό φαινόμενο.Μετά το μεσημέρι είχαμε και πρόσκαιρα ανοίγματα στον καιρό μέχρι και αυτή την ώρα που συντάσσεται η παρούσα ανάρτηση (18:26).Πολύ πρόσκαιρος τοπικός όμβρος σημειώθηκε πρίν λίγο.
Πάντως από θέμα καιρικών συνθηκών αναμένεται ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΙΣ ΒΡΑΔΥΝΕΣ-ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
   Οι άνεμοι σήμερα από Ν-ΝΑ διευθύνσεις γύρω στα 3-4 μποφόρ.Η θερμοκρασία παρέμεινε και σήμερα σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ξεπερνώντας για λίγο και τους 16oC.Την νύχτα πάντως και το πρωί η ψύχρα είναι κατά τόπους έντονη!
Ας δούμε αναλυτικά τις ελάχιστες-μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές για την Δυτική Αττική:


ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ-ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 24/1/2014


ΜΑΝΔΡΑ----->7.9°C....16.3°C

 
ΜΕΓΑΡΑ----->8°C....16°C

 
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ----->8.9°C....15.7°C

 
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ----->9.5°C....15.1°C

 
ΕΛΕΥΣΙΝΑ----->7°C....15°C

 
ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ----->9.3°C....13.7°C

 
ΒΙΛΙΑ----->ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ



Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ 6 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΡΥΘΡΕΣ(ΚΡΙΕΚΟΥΚΙ)

ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΟΡΥΦΗ 1409μ

ΜΑΝΔΡΑ

ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ

ΒΙΛΙΑ

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ





ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Σοβαρεύουν λοιπόν τα πράγματα από τις επόμενες ώρες για όλο το νομό Αττικής.Όσο αφορά το δυτικό διαμέρισμα μας, οι νεφώσεις που επικρατούν κατά διαστήματα από δω και πέρα θα συνεχίσουν να δίνουν πρόσκαιρου χαραχτήρα όμβρους.Βροχή δηλαδή με απότομη έναρξη και λήξη.Από τις βραδυνές πάντως ώρες και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της νύχτας αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού,με βροχές μέτριας έως και ισχυρής έντασης κατά τόπους,ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και καταιγίδα.Δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι περισσότερο έντονα σε περιοχές γύρω από το Θριάσιο πεδίο και όλο και πιο κοντά στον Σαρωνικό.Κατά την έξαρση των φαινομένων πιθανών να έχουμε χαλαζόπτωση και δυνατές ριπές Νοτίων ανέμων.Συνήθως καταιγίδες με βίαιη συμπεριφορά συμπεριλαμβάνουν τα 2 αυτά χαρακτηριστικά μέσα τους.Αν όλα κυλήσουν όπως αναφέρθηκαν παραπάνω θα πρέπει προς το ξημέρωμα να έχουμε πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων.
   Οι άνεμοι από Νότιες-Νοτιοανατολικές διευθύνσεις σταδιακά ενισχύονται αγγίζοντας από τις επόμενες 5-6 μποφόρ.Να ξαναπώ σε αυτό σημείο ότι κατά την διάρκεια των καταιγίδων οι άνεμοι ενισχύονται σημαντικά για αυτό καλό θα είναι να είστε προσεχτικοί.


ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ

Όπως όλα δείχνουν και το Σάββατο 25/1/2014 φαίνεται να κυλάει συννεφιασμένο και αρκετά μουντό.
Από θέμα φαινομένων οι βροχοπτώσεις νωρίς το πρωί φαίνεται να εξασθενούν μέσα στην ημέρα αλλά αναμένεται νέα έξαρση αυτών από το βράδυ.
Οι άνεμοι διατηρούνται από Ν διευθύνσεις τοπικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί,ενω η θερμοκρασία παραμένει στα επίπεδα περίπου των 16 βαθμών κελσίου.( Σε αυτό βοηθούν οι Νοτιάδες αλλα και τα πιθανά πρόσκαιρα ανοίγματα του καιρού μέσα στο μεσημέρι)

Η Κυριακή 26/1/2014 θα είναι μια μέρα μετάβασης σταδιακά απο το φθινοπωρινό σκηνικό σε πιο χειμερινό με βαρύ καιρό,τοπικές βροχοπτώσεις αρχικά με την βοήθεια Νοτιάδων που σταδιακά θα στραφούν σε Βοριάδες κατά την διάρκεια της ημέρας και θα αρχίσουν να ρίχνουν την θερμοκρασία.
Δεν θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους 11-12 βαθμούς αργά το μεσημέρι σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές της Δυτικής Αττικής.Στα ορεινά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η Δευτέρα 27/1/2014 πλέον αναμένεται να είναι μια κρύα ημέρα,τουλάχιστον πιο κοντά στα κλιματικά επίπεδα και σίγουρα πιο εναρμονισμένη με βάση την εποχή και τον μήνα που διανύουμε.
Αναμένεται βαρύς και κλειστός καιρός ιδιαίτερα γύρω από τις ορεινούς όγκους του διαμερίσματος του νομού (Κιθαιρώνας,Πατέρας,Πάστρα) με τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις.Μάλιστα τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Κιθαιρώνα αναμένεται οι βροχές να μετατραπούν σε χιονοπτώσεις αλλά στα μεγαλύτερα υψόμετρα του όρους.
Οι άνεμοι από Β διευθύνσεις ενισχυμένοι τοπικά ρίχνουν και άλλο τη θερμοκρασία και δεν θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους 10-11 βαθμούς κελσίου.Στα ορεινότερα τμήματα 2-3 βαθμούς χαμηλότερη,οπότε και η αίσθηση του κρύου θα είναι πιο έντονη και με την βοήθεια των Βοριάδων.

Σε γενικές γραμμές και σύμφωνα με όλα τα παραπάνω αναμένεται μια ''παρέλαση χαμηλών'' πάνω απο την χώρα μας,η οποία κατ' επέκταση επηρεάζει και το νομό Αττικής είτε περισσότερο είτε λιγότερο κάθε φορά με βροχές και νοτιάδες σε πρώτη φάση και βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας στην συνέχεια.
  Το σίγουρο πάντως είναι οτι επιτέλους φαίνεται αξιόλογη καιρική δραστηριότητα το επόμενο χρονικό διάστημα μετά απο πολύ καιρό.


Μπορείτε να βλέπετε live τις καιρικές συνθήκες στην Δυτική Αττική απο τις webcam στην σελίδα του ιστολογίου αλλά και να ενημερώνεστε για τις καιρικές συνθήκες μέσα απο τα λινκ των μετεωρολογικών σταθμών της Δυτικής Αττικής.

Για ότι νεότερο για την πρόγνωση αλλα και αναφορές απο την κακοκαιρία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση...

ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ώρα ανάρτησης----->19:40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...