Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΦΟΡΑ ΗΜΕΡΑΣ 27/1/2014---->ΝΕΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ

Η πτώση της θερμοκρασίας ήρθε όπως αναμενόταν σήμερα Δευτέρα στο νομό Αττικής.
Τουλάχιστον ξεφύγαμε απο τα εκτός εποχής 20άρια της προηγούμενης εβδομάδας.
Το ξημέρωμα μας βρήκε με νεφελώδη καιρό σε όλη τη Δυτική Αττική,ενώ λίγα ασθενή φαινόμενα σημειώθηκαν κυρίως στις περιοχές γύρω απο τους ορεινούς όγκους του Κιθαιρώνα (Άγιος Νεκτάριος,Βίλια,Ερυθρές,Οινόη) με μορφή ασθενών βροχών,ενώ χιόνισε ασθενώς στον Κιθαιρώνα (πάνω απο τα 1000-1100μ)όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση.Πρός το μεσημέρι ο καιρός άρχισε να παρουσιάζει ολοένα και μεγαλύτερα ανοίγματα ιδιαίτερα στα πεδινά τμήματα του διαμερίσματος του νομού.
Οι άνεμοι απο Β-ΒΔ διευθύνσεις δεν ξεπέρασαν 4-5 μποφόρ πολύ τοπικά και για λίγο ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές.
Η θερμοκρασία με την βοήθεια των ΒΔ ανέμων έπεσε λίγο ακόμα και αργά το μεσημέρι δεν ξεπέρασε τους 10-11 βαθμούς κελσίου.



ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ-ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 27/1/2014



ΜΑΝΔΡΑ----->5.5°C....11.4°C

ΜΕΓΑΡΑ---->6°C....11°C

ΕΛΕΥΣΙΝΑ----->5°C....11°C

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ------>6.5....10.9°C

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ----->5.7°C....10.8°C

ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ----->2.9°C....8.9°C

ΒΙΛΙΑ----->ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ



2 ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ ΣΤΑ 1409μ.ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ...






ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28/1/2014

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες στο νομό Αττικής και κατ' επέκταση και τον διαμέρισμα μας με βροχές.
Ήδη οι νεφώσεις που υπάρχουν αυτή την ώρα αρχίζουν και πυκνώνουν απο τα Δυτικά ολοένα και περισσότερο.Με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται να έχουμε κλειστό καιρό κατα την διάρκεια της νύχτας χωρίς να αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές,ιδιαίτερα προς το ξημέρωμα.Φαίνεται να έχουμε μία έξαρση των φαινομένων το πρωί και οι βροχές να πέρνουν πιο γενικό χαραχτήρα αλλα και σχετική δυναμική στην ένταση τους.Στο υπόλοιπο της ημέρας,ο καιρός θα καταστεί άστατος με εναλλαγές συννεφιάς και κάποιων πρόσκαιρων ανοιγμάτων ιδιαίτερα γύρω απο το Θριάσιο πεδίου.Πάντως απο το απόγευμα προς το βράδυ αναμένεται το κύριο κύμα βροχών το οποίο δεν αποκλείεται να έχει και κατα τόπους έντονο χαραχτήρα,χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα καταιγίδας αργά το βράδυ.Περιοχές με τα περισσότερα φαινόμενα φαίνεται πως θα είναι αυτές γύρω απο το Θρίασιο πεδίο και ανατολικότερα.Πάντως κατα το πέρασμα των βροχών οι άνεμοι μπορούν και ενισχύονται σημαντικά.Πιθανή ηλεκτρική δραστηριότητα.Τα φαινόμενα σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν απο την νύχτα προς την Τετάρτη.
Οι άνεμοι στρέφονται και πάλι σε Νότιους-Νότιο δυτικούς και ενισχύονται στα 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα σημειώσει μικρή άνοδο κοντά στους 12-13 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά τμήματα του διαμερίσματος.

ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΑΣΜΑ ΒΡΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ


Νεότερα για την εξέλιξη του καιρού αλλα και αναφορές απο τις περιοχές τις Δυτικής Αττικής σε νεότερη ανάρτηση.

ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ώρα ανάρτησης----->22:25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...